PROGRAMACIÓ

ACTIVITATS. Gener-Març 2020.

GENER

Dilluns 13. 

EXPOSICIÓ DE MATERIALS BIBLIOGRAFICS A LA BIBLIOTECA FAGES DE CLIMENT DE FIGUERES (fins al 15 de febrer). Organitza: Biblioteca Fages de Climent.

Dijous 16. 

CONFERÈNCIA "DELS CÒDEXS DELS MONESTIRS ALS LLIBRES LITÚRGICS DE LES PARRÒQUIES. LA PARRÒQUIA DE SANT PERE DE FIGUERES COM A EXEMPLE". Ines Padrosa. 19 h Biblioteca Municipal. Organitza: Biblioteca Fages de Climent.

Dilluns 27. 

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE LA HISTÒRIA DEL TEMPLE. Temple de Sant Pere (fins el 26 d’abril). Organitza: Parròquia de Sant Pere.

Dijous 30. 

CONFERÈNCIA “LES PRIMERES COMUNITATS CRISTIANES: MEMÒRIA DEL PASSAT PER RENOVAR EL PRESENT”. Mn. Enric Tubert. 20 h. Temple de Sant Pere. Organitza: Parròquia de Sant Pere.

FEBRER

Dilluns 17. 

CONFERÈNCIA “SANT PERE DE FIGUERES. LA HISTÒRIA DE L’EDIFICI”. Anna Maria Puig, arqueòloga. 19,30h Cercle Sport. Organtiza: Institut d’Estudis Empordanesos i Atenea.

Dilluns 24. 

CONFERÈNCIA “EL TREBALL DE LA PEDRA A FIGUERES A FINAL DE L’EDAT MITJANA”. Josep Maria Gironella, historiador medievalista. 19,30h Cercle Sport. Organtiza: Institut d’Estudis Empordanesos i Atenea

MARÇ

Diumenge 1. 

CONCERT DEL MIL·LENARI. 18 h. al Temple de Sant Pere. Organitza: Parròquia de Sant Pere.

Dissabte 7. 

VISITA GUIADA AL TEMPLE DE SANT PERE. A les 16:30h. Punt de trobada: davant l'església de Sant Pere. Activitat gratuïta. Places limitades: cal reserva prèvia a l'Oficina de Turisme de Figueres, 972 50 31 55 o turisme@figueres.org. Organitza: Ajuntament de Figueres i Associació de Guies de Figueres.

Dissabte 7. 

EXPOSICIÓ D’IMATGES I OBJECTES LITÚRGICS. Sagristia del temple de Sant Pere (fins el 6 de juny). Organitza: Parròquia de Sant Pere.

Dilluns 2. 

CONFERÈNCIA “LA MÚSICA A SANT PERE. UNA APROXIMACIÓ HISTÒRICA”. Jaume Pinyol, historiador especialista en música antiga. 19,30h Cercle Sport. Organtiza: Institut d’Estudis Empordanesos i Atenea

Dilluns 9. 

CONFERÈNCIA “FRARES, CAPELLANS, CONFRARES, RELÍQUIES I PROCESSONS A FIGUERES (SEGLES XV-XIX)”. Joan Ferrerós, articulista i catedràtic de l’IRM. 19,30h Cercle Sport. Organtiza: Institut d’Estudis Empordanesos i Atenea

Diumenge 15. 

PROJECCIÓ I COMENTARI DE LA PEL·LICULA “L’EVANGELI SEGONS SANT MATEU” de Pier Paolo Pasolini. 17 h Sala Toni Montal de La Cate. Organitza: La Cate.

Dilluns 16. 

CONFERÈNCIA “LA DESAPAREGUDA CAPELLA DELS DOLORS DE SANT PERE DE FIGUERES”. David Mallorquí, conservador i restaurador de béns culturals. 19,30h Cercle Sport. Organtiza: Institut d’Estudis Empordanesos i Atenea

Diumenge 22. 

PROJECCIÓ I COMENTARI DE LA PEL·LICULA “LA PASSIÓ DE CRIST” de Mel Gibson. 17 h Sala Toni Montal de La Cate. Presentació i comentaris a càrrec de Montserrat Claveras, Doctora en Història de l’Art i especialista en cinema religiós. Organitza: La Cate.

Dilluns 23. 

CONFERÈNCIA “L’ESGLÉSIA CREMADA I DESTRUÏDA, ELS CAPELLANS ASSASSINATS. DARRER EPISODI DE L’ANTICLERICALISME EMPORDANÈS”. Alfons Romero, historiador. 19,30h Cercle Sport. Organtiza: Institut d’Estudis Empordanesos i Atenea