PESENTACIÓ DELS ACTES


El 13 d’octubre de l’any 1020 és la primera referència documental fiable de l’existència de l’església i parròquia de Sant Pere de Figueres. Per tant,vol dir dues coses. Que fa més de mil anys que ja existia una església i una comunitat al seu entorn; i que aquest any 2020 celebrarem un aniversari, més rodó impossible: pel MMXX (2020) i pels 1000 anys de la parròquia.
Una comissió interdisciplinaria està preparant tot un ampli programa d’actes per commemorar aquesta efemèride com es mereix: Hi haurà actes religiosos, concentrats sobretot el dia del patró Sant Pere, i el 3 de maig, festa de la Santa Creu.



Avui Diumenge 13 d'Octubre,
Mossèn Miquel Àngel Ferrés Fluvià, acompanyat d'en Josep Menchon i  Montserrat Maunéens han fet la presentació dels actes del Mil•lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueres.


Miquel Àngel Ferrés Fluvià,  Josep Menchon 
i  Montserrat Mauné

Actes culturals,  dos cicles de conferències, una sobre l’aportació de la Parròquia a la cohesió social
de la ciutat al llarg dels segles, i l’altre sobre la llarga història de la construcció i reconstrucció del temple.
Es preparen dues exposicions, una de caire històric, amb objectes i documents, i l’altra de caire popular, amb fotos antigues relacionades amb la parròquia, les seves festes i la seva gent, que ja podeu enviar-nos a través d’aquesta pàgina o bé presencialment al despatx parroquial.
Hi haurà també diferents concerts a l’església, d’orgue, de música clàssica, de corals i popular.
S’editarà un llibre commemoratiu del Mil·lenari en forma de guia pràctica i gràfica del temple parroquial.


Fons: Tramuntana TV






Hi haurà visites guiades al temple. També es vol oferir als col·legis i Instituts la possibilitat de visitar o de treballar materials didàctics relacionats amb la parròquia.
Hi ha un logotip del Mil·lenari que veieu adjunt, en format apaïsat i en banderola per les pancartes que es penjaran.
Comptem amb la generosa col·laboració de l’Institut d’Estudis Empordanesos, del Foment de la Sardana de Figueres, de la Colla Castellera de Figueres, de les guies turístiques de Figueres, de l’Ajuntament de Figueres, l’Arxiu comarcal i d’altres particulars i entitats que hi donen suport.
Esperem que aquest esdeveniment doni bons fruits pel futur figuerenc, justament perquè serà un retorn a les arrels més profundes. 
Recordem la dita: “Qui perd els orígens, perd la identitat”.